בשנת 2021, העולם היה עד לשינוי משמעותי בהעדפות הצרכנים בכל הנוגע לצריכת פירות. הודות לגלובליזציה, אנשים נחשפים כיום למגוון רחב של פירות מאזורים שונים בעולם. זה הוביל לעלייה בצריכת פירות אקזוטיים, בעוד הפירות המסורתיים ממשיכים לשמור על הפופולריות שלהם. במאמר זה, נסקור מקרוב את סוגי הפירות הנמכרים ביותר בעולם לפי מדינה.
צריכת פירות בסין
סין, המדינה המאוכלסת ביותר בעולם, צורכת הכי הרבה פירות בעולם. הפירות הנפוצים ביותר במדינה הם תפוחים, תפוזים, בננות ואבטיחים. סין היא גם היצרנית המובילה של תפוחים, המהווה למעלה מ-40% מהייצור העולמי.
צריכת פירות בהודו
הודו, המדינה השנייה בגודלה בעולם, ידועה באהבתה למנגו. המדינה צורכת למעלה מ-50% מהמנגו בעולם. גם בננות, תפוחים וענבים הם פירות נפוצים בהודו.
צריכת פירות בארה"ב
בארצות הברית, תפוחים ובננות הם הפירות הנפוצים ביותר לצריכה. המדינה היא גם יצרנית מובילה של תפוחים, המייצרת למעלה מ-5 מיליון טונות מטריות של תפוחים מדי שנה.
צריכת פירות בברזיל
בברזיל, הפירות הנפוצים ביותר הם תפוזים, בננות ואבטיחים. ברזיל היא היצרנית המובילה בעולם של תפוזים, המהווה למעלה מ-30% מהייצור העולמי.
צריכת פירות ברוסיה
ברוסיה, תפוחים ובננות הם הפירות הנצרכים ביותר. רוסיה היא גם היבואנית המובילה בעולם של בננות, מייבאת למעלה ממיליון טונות של בננות מדי שנה.
צריכת פירות ביפן
יפן ידועה באהבתה לפירות אקזוטיים כמו אפרסמון, קיווי ומנגו. עם זאת, הפרי הנפוץ ביותר ביפן הוא התפוח.
צריכת פירות בגרמניה
הפירות הנפוצים ביותר בגרמניה הם תפוחים, בננות ותותים. המדינה היא גם היבואנית המובילה בעולם של בננות, והיא מייבאת למעלה מ-1.5 מיליון טון בננות מדי שנה.
צריכת פירות בצרפת
בצרפת, תפוחים ובננות הם הפירות הנפוצים ביותר לצריכה. המדינה ידועה גם באהבתה לענבים, המשמשים בדרך כלל לייצור יין.
צריכת פירות בבריטניה
בבריטניה, תפוחים ובננות הם הפירות הנפוצים ביותר לצריכה. המדינה ידועה גם באהבתה לתותים, אשר נהוג לצרוך אותם במהלך חודשי הקיץ.
צריכת פירות בישראל
בישראל צריכת פירות היא חלק חשוב מהתזונה המקומית. האקלים החם של המדינה והאדמה הפורייה מאפשרים גידול של מגוון רחב של פירות, ביניהם תפוזים, אבוקדו, רימונים, תמרים וענבים. תפוזים פופולריים במיוחד בישראל, כאשר המדינה מייצרת למעלה מ-200,000 טונות מטריות של תפוזים בשנה. פירות פופולריים נוספים בישראל כוללים תפוחים, בננות ומנגו. ישראלים רבים משלבים בתזונתם גם פירות יבשים כמו תאנים ותמרים. עם דגש הולך וגובר על אכילה בריאה, חל מעבר לפירות אורגניים ומקומיים בשנים האחרונות. בסך הכל, צריכת הפירות בישראל היא היבט חשוב בתרבות האוכל המקומית ויש לה תפקיד משמעותי בשמירה על תזונה בריאה.
השפעת הקורונה על צריכת הפירות בעולם
מגיפת COVID-19 השפיעה גם על דפוסי צריכת פירות באזורים שונים בעולם. על פי מחקר של ארגון המזון והחקלאות (FAO), המגיפה הובילה לעלייה בצריכת פירות וירקות כאשר אנשים מחפשים לחזק את מערכת החיסון שלהם. המגיפה הובילה גם לשינויים באופן שבו אנשים צורכים פירות, כאשר רבים בוחרים בפירות ארוזים ומעובדים על פני פירות טריים כדי להפחית את הסיכון לזיהום.
מבחינת ייצור פירות עולמי, בננות ממשיכות להיות הפרי המיוצר והנסחר ביותר בעולם. בשנת 2020, הייצור העולמי של בננות הגיע ל-116 מיליון טון, ואחריו אבטיחים (108 מיליון טון) ותפוחים (86 מיליון טון). שלושת הפירות הללו נותרו גם הפירות המיוצאים ביותר בעולם, כאשר בננות מהוות למעלה מ-16% מיצוא הפירות העולמי.
מגמה נוספת שצצה בשנים האחרונות היא הביקוש הגובר לפירות אורגניים. פירות אורגניים מיוצרים ללא שימוש בחומרי הדברה ודשנים סינתטיים, מה שהופך אותם לאופציה בריאה יותר עבור הצרכנים. על פי דו"ח של Grand View Research, שוק הפירות האורגני העולמי צפוי לצמוח בקצב צמיחה שנתי מורכב של 9.6% מ-2021 עד 2028.
לסיכום, סוגי הפירות הנמכרים ביותר בעולם לפי מדינה משתנים מאוד, כאשר לכל מדינה יש העדפות ייחודיות משלה. פירות מסורתיים כמו תפוחים ובננות ממשיכים להיות פופולריים, בעוד שצריכת הפירות האקזוטיים נמצאת בעלייה. מגיפת COVID-19 השפיעה גם על דפוסי צריכת פירות, עם עלייה בצריכת פירות וירקות כדי להגביר את החסינות. עם הביקוש הגובר לפירות אורגניים, יהיה מעניין לראות כיצד שוק הפירות העולמי ממשיך להתפתח בשנים הקרובות.
רוצים להתפנק? הזמינו סושי פירות באילת או מגשי פירות באילת מליאתי ותהנו מחוויה טעימה ומזינה